Vi installerar laddboxar i Stockholm

Allt fler människor införskaffar sig elbilar idag, och fler och fler laddstationer byggs runtomkring städerna, bostäder och hos villaägare. Vad behöver man egentligen tänka på när man vill skaffa sig en elbil eller hybridbil?

Vad ska jag tänka på om jag vill installera en laddbox?

Laddning av elbilar & hybridbilar innebär en ökad belastning på din elanläggning. Du måste säkerställa att just din anläggning klarar av förändringen.  Om du behöver högre huvudsäkring måste du kontakta ditt elnätsföretag så att den matande ledningen klarar detta.

Laddbox på grön fasad
Tesla laddbox

Vad kostar det att ladda?

Att ladda ett tomt batteri kostar 1,5 kr-2 kr per mil som laddas. Elen till en genomsnittlig elbil kostar cirka 2 500 kr per år. Det finns flera alternativ hur föreningen väljer att ta betalt av de som laddar.

Helhetslösning för laddboxar

ETB EL hjälper dig som privatperson, bostadsrättsförening, fastighetsägare eller företag med att välja rätt laddstation för just ert behov. Vi utför helhetslösning med inköp av laddstation och material, ombesörjer ev. grävarbeten samt installation av laddboxen i fastigheten.

ETB EL kommer gärna ut och ger tips och råd för bästa möjliga lösning. Tveka inte på att kontakta oss på 08-765 25 15.

Laddstationer vi installerar är bl.a

Tesla (Tesla- certifierade), Mer (tidigare Bee), Defa, Garo, Keba & Alfen.

Generösa subventioner från 2021

Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med ROT och RUT.

Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket. Avdraget vid installation av laddningspunkt till elfordon ges med 50% av arbetskostnaden och materialet.

Läs mer om och ansöka här.

Laddboxar för brf och privatpersoner

Kontakta oss för installation av elbilsladdning.

    Genom att klicka på "Skicka förfrågan" godkänner du att ETB El & Larm sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.