Elektrisk Golvvärme

Att kliva upp på ett varmt och skönt golv är en lyx som allt fler väljer att införliva i sina hem, särskilt i badrum och tvättrum. Men när det kommer till installation av elektrisk golvvärme, finns det viktiga aspekter att beakta.

Varför välja elektrisk golvvärme?

Elektrisk golvvärme är ett populärt val när vattenburen värme inte är ett alternativ. Den är särskilt lämplig för utrymmen som badrum, tvättstugor och kök. Medan elektrisk golvvärme kanske inte är lika kostnadseffektiv som vattenburen golvvärme är det ett bra alternativ.

Regulation av golvvärme
En hund ligger och slaonar av på golvet

Ekonomiska fördelar

Förutom den omedelbara komforten kan golvvärme också vara en ekonomisk investering. Genom att hålla en jämn temperatur och eliminera behovet av ytterligare värmekällor kan du minska dina uppvärmningskostnader. Dessutom, med rätt termostat och energismart reglering, kan du ytterligare minska dina energikostnader.

Installation och säkerhet

Det är viktigt att notera att installationen av elektrisk golvvärme bör utföras av ett registrerat elinstallationsföretag. Även om det kan vara frestande att göra en del av arbetet själv, är det avgörande för din säkerhet och systemets effektivitet att en professionell hanterar installationen. Detta garanterar att allt arbete uppfyller elsäkerhetsverkets standarder.

Det är inte bara själva anslutningen som definieras som elinstallationsarbete, utan även värmekablar, värmefolier och andra delar av den elektriska starkströmsanläggningen omfattas av reglerna och ska installeras av ett elinstallationsföretag.

Risker med golvvärme

Medan golvvärme erbjuder många fördelar, finns det också risker att vara medveten om. En felaktigt installerad golvvärme kan leda till ojämn uppvärmning, överhettning eller i värsta fall brand. Om du vill lägga trä- eller laminatgolv över elektrisk golvvärme måste du först ta reda på om golvet klarar detta så att det inte förstörs och vrider sig. Trägolv tar längre tid att värma upp, å andra sidan stannar värmen kvar längre i ett trägolv än i exempelvis ett klinkergolv.

Elektrisk golvvärme kan både kännas lyxigt och vara en ekonomiskt fördelaktigt. Men som med alla elektriska system är det viktigt att närma sig installationen med kunskap och försiktighet. Genom att anlita rätt professionella och följa rekommenderade riktlinjer kan du njuta av fördelarna med golvvärme i många år framöver.

Sol lyser in på golvet

Vi installerar golvvärme i Stockholm

Kontakta oss för installation av golvvärme.

    Genom att klicka på "Skicka förfrågan" godkänner du att ETB El & Larm sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.