Guide till byte av elcentral

Vem får byta en elcentral?

Det är viktigt att notera att installation eller byte av en elcentral alltid bör utföras av en behörig elektriker. En felaktigt installerad elcentral kan inte bara leda till att dina elektriska apparater inte fungerar korrekt, utan kan också utgöra en brandrisk. Därför är det avgörande att anlita en professionell elektriker för denna uppgift.

Elektriker håller i elledningar
Elcentral & jordfelsbrytare

När är det dags att byta elcentral?

Elcentralen, ofta kallad proppskåp eller säkringsskåp, är hjärtat i ditt hems elsystem. Men hur vet man när det är dags att byta ut den? Ett tydligt tecken är när säkringarna blir känsliga för även mindre belastningar. Om du märker att du ofta måste återställa säkringarna, särskilt när flera apparater används samtidigt, kan det vara dags att överväga ett byte. Dessutom, om din elcentral saknar en jordfelsbrytare, bör du överväga att uppgradera, eftersom detta är en viktig säkerhetsfunktion.

Med teknikens framsteg har elcentraler genomgått en betydande transformation

De tidigare proppskåpen, utrustade med porslinssäkringar, har gradvis ersatts av dagens normcentraler, som är utrustade med automatsäkringar. Denna övergång är inte bara en teknisk förbättring, utan en nödvändighet för dagens elektriskt krävande miljöer.

Jordfelsbrytaren – En oumbärlig säkerhetsfunktion

Medan säkringar skyddar ditt hem från potentiella eldbränder, är jordfelsbrytaren din personliga livvakt. Den mäter strömmen som går in och ut och stänger av den om något går fel, till exempel om strömmen plötsligt går genom en människa. Även om det inte alltid finns lagliga krav på jordfelsbrytare, erbjuder de ett extra lager av skydd som kan rädda liv.

Elskåp

Använd ROT-avdraget vid byte av elcentral

När du väljer att uppgradera din elcentral med ETB El & Larm i Sollentuna, kan du dra nytta av ROT-avdraget. Detta ger dig möjlighet att dra av en del av arbetskostnaden direkt på fakturan, vilket gör det mer ekonomiskt fördelaktigt för dig. Detta gäller både för arbetskostnaden och materialkostnaden, vilket ger en omfattande besparing.

Etb El & Larm: Din partner i elsäkerhet

Med Etb El & Larm får du inte bara teknisk expertis, utan också en partner som förstår vikten av säkerhet och kvalitet. Våra certifierade elektriker är redo att vägleda dig genom hela processen, från rådgivning till installation. Oavsett var i Stockholm du bor finns vi här för att säkerställa att ditt hem är säkert och effektivt.

Vi hjälper dig med byte av elcentral

Kontakta oss för byte av elcentral.

    Genom att klicka på "Skicka förfrågan" godkänner du att ETB El & Larm sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.