Klimatsmarta Hem

Vad är ett smart hem?

Ett smart hem är ett hem med en integrerad styrning. Där har du  tillgång till ljud, ljus & larm från ett och samma ställe som är styrbart via en app eller en enhet. T.ex. så kan man ställa in ett “scenario” i ett rum om kan göra så att lamporna tänds en viss tid när du kommer hem. Detta sparar tid då lamporna enkelt kan tändas från telefonen. Men framförallt har så har du en knapp eller scenario som styr hela villan eller lägenheten. 

Helhetslösning av klimatsmart hem

ETB El kan hjälpa er med en helhetslösning med goda råd kring möjligheter, kopplingar och installation av puckar från t.ex. populära leverantörer som Plejd i ett klimatsmart hem.

Kontakta oss idag för kostnadsfritt hembesök för rådgivning på plats.

Hur påverkas klimatet?

Klimatet påverkas positivt genom att onödig energi inte går till spillo. Du kan ställa in t.ex. att din bil laddas endast under natten då elpriser brukar varar billigare.

Genom att att ha egenproducerad el, t.ex. Solkraft med batteribackup, så används endast den el du förbrukar, och det som blir över kan du då sälja tillbaka till nätägarna, t.ex. Ellevio, Vattenfall m.m. Man kan även lagra den överflödiga elen i ett eget batteri som används när när du inte får ut lika mycket energi när det är dåligt väder exempelvis.

Man kan även ha bättre form av styrning till sina värmepumpar som gör att dem går mer effektivt.

Varför skaffa ett smart hem?

  • Bekvämt
  • Användarvänligt
  • Trådlöst
  • Timer-Belysning
  • Släcka/tända på distans
  • Energieffektivt

Det går även att ställa in så att vattnet stängs av utanför huset när du larmar på, för att förhindra läckage när du inte är hemma. 

Klimatsmarta hem, Plejd

Allt i en app

Fördelen med appen, är att du kan sätta scenarion i hemmet: städbelysning, mysbelysning, middagsbelysning m.m.

Timer, stegvis belysning (dimmer) på morgonen, som tänder lamporna t.ex. mellan sovrum, hall & kök. 

Fantasin sätter gränser när det gäller inställningarna och möjligheterna. 

Fri rådgivning

Känner ni er osäkra på hur eller vad man kan göra? ETB El’s kunniga elektriker kan hjälpa er med rådgivning och installation för bäst lösning för just ert hem, fastighet & kontor. Tveka inte på att kontakta oss idag på 08-765 25 15, vi hörs!

Råd & stöd för smarta hem

Kontakta oss för råd och stöd för smarta hem.

    Genom att klicka på "Skicka förfrågan" godkänner du att ETB El & Larm sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.